NEK/HOOFD

NEK/HOOFD KLACHTEN

Nekklachten kunnen acuut ontstaan of geleidelijk aan erger worden, bijvoorbeeld door een eenzijdige houding en/of spanningsklachten. Nekklachten kunnen zich uiten door pijn en stijfheid in nek – schouders en arm, maar ook hoofdpijn of duizeligheid. Onderzoek zal uitwijzen wat de oorzaak van het probleem is. Veelal zullen houdings- en beweegadviezen in combinatie met manuele (mobiliserende) technieken en oefentherapie een oplossing kunnen bieden.

VERGELIJK UW NEK/HOOFDKLACHTEN

Om een beeld te krijgen van de oorzaak van de pijn in uw nek en/of hoofd kunt u de online fysiotherapie check doen. Door de plek waar u pijn heeft aan te wijzen en vervolgens de vragen te beantwoorden, worden uw heupklachten vergeleken met de meest voorkomende aandoeningen binnen de fysiotherapie.

Let op: De online fysiotherapie check is geen vervanging voor een bezoek aan de huisarts en/of fysiotherapeut. Neem altijd eerst contact op met uw specialist voordat u conclusies trekt uit de informatie op hierhebikpijn.nl.

AANDOENINGEN NEK/HOOFDKLACHTEN

Door op onderstaande lijst te klikken vindt u een overzicht van aandoeningen die pijn in uw nek en/of hoofd kunnen veroorzaken. Elk artikel geeft uitgebreide informatie over de klachten, de oorzaak en de eventuele behandeling. Voor vragen of meer informatie kunt U natuurlijk ook bij ons terecht.

Acute torticollis – Cervicaal facetsyndroom – Cervicaal houdingssyndroom – Cervicale radiculopathie – Cervicogene hoofdpijn – Clusterhoofdpijn – Hoofdpijn door medicijnen – Kneuzing – Migraine – Spierspanningshoofdpijn – Whiplash gerelateerde klachten