HAND/POLS

HAND/POLS KLACHTEN

Hand- en polsklachten hebben vaak een grote impact. Je voelt je volledig onthand als een vinger of duimgewricht het niet goed doet. Er zijn 27 botjes en meer dan 30 spieren betrokken bij het goed functioneren van de hand en pols, dus er kan nogal wat mis gaan. Het vraagt dan ook goede kennis van de hand- en pols om de diagnose te kunnen stellen en een adequate behandeling te kunnen geven. Meestal zijn de klachten door ons goed te behandelen, maar soms is een ‘superspecialist’ nodig. We hebben daarom een goede samenwerking met het Handencentrum in Eindhoven.

VERGELIJK UW POLS EN/OF HANDKLACHTEN

Om een beeld te krijgen van de oorzaak van de pijn in uw pols en/of hand kunt u de online fysiotherapie check doen. Door de plek waar u pijn heeft aan te wijzen en vervolgens de vragen te beantwoorden, worden uw handklachten vergeleken met de meest voorkomende aandoeningen binnen de fysiotherapie.

Let op: De online fysiotherapie check is geen vervanging voor een bezoek aan de huisarts en/of fysiotherapeut. Neem altijd eerst contact op met uw specialist voordat u conclusies trekt uit de informatie op hierhebikpijn.nl.

AANDOENINGEN POLS EN/OF HANDKLACHTEN

Door op onderstaande lijst te klikken vindt u een overzicht van aandoeningen die pijn in de hand kunnen veroorzaken. Elk artikel geeft uitgebreide informatie over de klachten, de oorzaak en de eventuele behandeling. Voor vragen of meer informatie kunt U natuurlijk ook bij ons terecht.

Corpus librum – DISI deformiteit – Extensor carpi ulnaris tendinopathie – Lymfeoedeem – Roeierspols – Scaphoid fractuur – TFCC letsel – Ziekte van De Quervain – Carpale tunnel syndroom – Cubitale tunnel syndroom – Hand artrose – Klimvinger – Kneuzing – Mallet finger – Reumatoide artritis – Skiduim – Thoracic-outlet syndroom – Triggerfinger – Ziekte van Dupuytren