FASCIA TECHNIEKEN

FASCIA TECHNIEKEN

De fascia is een bindweefsel dat als een dunmazig web alle structuren van het lichaam omsluit. Je zou het als het grootste orgaan kunnen zien dat we hebben. Al onze spieren, gewrichten, organen, bloedbanen en het zenuwweefsel zijn doorweven en omgeven door fascie. Het verbindt alles aan elkaar en maakt het lichaam tot een samenhangend, functionerend geheel.

Als de fascie ontspannen is en goed voorzien van water kan het lichaam optimaal functioneren. De fascie zorgt er dan voor dat alles makkelijk beweegt, over elkaar glijdt. Het faciliteert dus alle bewegingen in het lichaam.

Door een trauma, infecties, bestralingen, een blessure of langdurige overbelasting, maar zeer zeker ook door stress kan de fascie onder spanning komen te staan, vast gaan zitten of minder soepel worden.

Dit heeft direct gevolgen voor de doorbloeding en functioneren van het geblokkeerde gebied. Wat zich bijvoorbeeld kan uiten in pijn, stijfheid of een bewegingsbeperking.

Met behulp van speciale handgrepen die we fascia-technieken noemen, worden de verklevingen van het bindweefsel losgemaakt, waardoor de ontstane klachten kunnen worden verminderd of opgeheven. Dit heeft tevens een positief effect op de doorbloeding van weefsels en op de werking van het lymfesysteem.

FASCIATECHNIEKEN VOLGENS WILLIE FOURIE EN/OF MET GEBRUIK VAN FISIOSCISSOR

De collega’s die de facia technieken toepassen hebben op het gebied van deze methode diverse cursussen gevolgd waaronder de technieken van Willie Fourie en de methode van Raimondi met gebruik van Fisioscissors.

De fisioscissionne methode is ontwikkeld in Italië, uit de osteopathie, waarbij gebruik gemaakt wordt zgn. fisioscissors, een soort lepels waarbij de fascia kan worden beïnvloed ten gunste van uw herstel
Met speciaal gevormde lepels wordt extra bewegingsvrijheid gecreëerd voor het bindweefsel van ons lichaam.