HARTREVALIDATIE

HART REVALIDATIE

Heeft u een hartaandoening of heeft u deze gehad? Bijvoorbeeld een hartinfarct of een hartritmestoornis? Of heeft u een hartoperatie achter de rug? MERAS Fysiotherapie biedt u een revalidatieprogramma, waarin u kunt werken aan uw lichamelijk herstel.

We hebben een programma voor mensen met hartklachten om onder begeleiding de lichamelijke fitheid te verbeteren, het zelfvertrouwen te vergroten en beweegangst te verminderen. U ervaart weer meer plezier in het leven en uw sociale leven krijgt weer een boost.

Door deel te nemen aan een hartrevalidatieprogramma verminderd de kans op nieuwe hartproblemen met 50% en de kans om te overlijden aan hartproblematiek met 30%. De deskundige fysiotherapeut zal samen met u werken aan een betere conditie en kracht en zal u informatie geven hoe u uw leefstijl kunt veranderen om gezonder te gaan leven. Uw cholesterolgehalte gaat door bewegen en gezond leven dalen. Daarnaast zal uw vetpercentage en BMI lager worden.

Helaas gaan niet alle mensen die in aanmerking komen voor een hartrevalidatieprogramma ook daadwerkelijk revalideren. Wanneer u klachten heeft en wilt revalideren dan nodigen wij u van harte uit om een keer te komen kennismaken en u te laten informeren naar de mogelijkheden die wij u te bieden hebben en wat u kunt verwachten wanneer u komt trainen.

Bij het MERAS Fysiotherapie staat deskundige fysiotherapeuten voor u klaar om u te helpen bij de revalidatie. Het team kan bestaan uit:

  • Een sportfysiotherapeut die is gespecialiseerd in het revalideren van hartklachten,
  • Een geschoolde fysiotherapeut die u kan adviseren en informeren in het omgaan met uw angsten en zelfvertrouwen.

Revalideren is voor iedereen met een hartaandoening. Jong en oud, man en vrouw en met verschillende nationaliteiten. Dit zult u merken als u zelf gaat revalideren.

U kunt in principe met elke hartaandoening deelnemen aan hartrevalidatie. Of u nu een acute aandoening heeft gehad waarvan u moet herstellen of chronisch hartpatiënt bent.