0497 - 530383 info@merasfysiotherapie.nl

Revalidatietraining is een vorm van fysiotherapeutisch behandelen. Dit betekent dat in principe alleen patiënten voor deze trainingstherapie in aanmerking komen. Daarbij wordt het trainingsprogramma afgestemd op de klachten die aanwezig zijn en de doelstellingen die in het behandelplan zijn geformuleerd. De fysiotherapeut is deskundige van het bewegingsapparaat. Bij deze trainingen wordt gebruik gemaakt van trainingswetten en doseringsprincipes die uit de wetenschap en de sportwereld komen.

 

Onze fysiotherapeuten hebben veel ervaring met: COPD (longproblemen), Hartrevalidatie en Claudicatio Intermittens (etalage benen) en zijn lid van het landelijk netwerk Claudicationet.

Daarnaast hebben zij specifieke kennis over: Gangbeeld analyse (looppatroon en loopscholing) / Core Stability training / Rehaboom (revalidatie na trauma/operaties)

VERGOEDING
De vergoeding van revalidatietraining vindt veelal plaats via uw zorgverzekeraar. Immers het is een behandelvorm van fysiotherapie. Zodra de behandeldoelen bereikt zijn (of bijvoorbeeld een aanvullende verzekering niet langer fysiotherapie vergoed) stopt de fysiotherapeutische behandeling middels revalidatietraning en kunt u er voor kiezen om verder te trainen middels medisch fitness.

REVALIDATIETRAINING

Call Now Button